Tarieven Sneltest en PCR-test met Reisdocument
☝Tijdelijk korting, Boek Vandaag je coronatest!☝

Veelgestelde vragen over de Coronatest

Bij welke locaties kan ik terecht?

Er zijn ontzettend veel testlocaties verspreid over heel Nederland. Ook in Dordrecht en de omgeving van Dordrecht vind je veel testlocaties. In principe kun je het best voor een locatie kiezen die zich in de buurt van jouw woning bevindt. Daarnaast kan het een goed idee zijn om voor een sneltest locatie te kiezen. Zo heb je vele malen sneller de uitslag van de test. Op de meeste plekken is voldoende capaciteit. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ver moet reizen omdat er niet voldoende capaciteit is bij de teststraat bij jou om de hoek.

Op deze website vind je veel van de locaties waar je je kunt laten testen. Het is dan ook een goed idee om je eens in de mogelijkheden te verdiepen. Zo weet je welke testlocatie aan te raden is bij jou in de buurt

Hoe werkt de test?

De test die gebruikt wordt is de PCR test. Die test is erkend door het RIVM. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat de test betrouwbaar is. Bij een PCR test worden de viruscellen gekopieerd. Als die aanwezig zijn, worden ze dus zichtbaar omdat er veel meer van deze cellen te voorschijn komen. Dat gebeurt overigens niet in jouw lichaam. Er wordt eerst een uitstrijkje genomen van je neusslijmvlies. Er wordt een wattenstaafje tot ver in je neus gestoken om dat uitstrijkje te nemen.

De PCR test wordt afgenomen door specialisten die hiervoor getraind zijn. De test is daardoor niet pijnlijk. Bovendien hoef je zo ook niet bang te zijn dat de testuitslag niet klopt. 15 minuten na de test kun je al de uitslag van de test hebben in het geval dat je voor de sneltest straat hebt gekozen.

Hoeveel kost de test?

De test is al mogelijk vanaf € 65. Dat is relatief weinig, want er zijn teststraten die veel meer vragen. De test die je laat afnemen bij een teststraat van de GGD kost overigens niets. Daar staat dan wel tegenover dat je in dat geval langer moet wachten op de uitslag. De uitslag van de sneltest heb je echter al binnen een kwartier binnen. Om die reden zijn veel mensen bereid om extra voor de sneltest te betalen. Voor ondernemers kan een test van de GGD meer kosten als je naar het grote plaatje kijkt. Stel dat je werknemers twee dagen aan het wachten zijn op een negatieve uitslag, dan is dat natuurlijk zonde voor het geld. Toch wil je geen risico en moeten ze bij lichte klachten getest worden. Kies je voor een sneltest, dan gaat er veel minder tijd en dus ook geld verloren!

Kan ik vaker getest worden?

Natuurlijk is het in theorie mogelijk om vaker getest te worden. De technieken die gebruikt worden om de test af te nemen kunnen keer op keer opnieuw worden gebruikt. Of er voldoende tests beschikbaar zijn in de praktijk? Ook dat is inmiddels gelukkig het geval. Je kunt je bij de commerciële teststraten dus vaker laten testen. Het is ook aan te raden om dit elke keer dat je klachten hebt, ook daadwerkelijk te doen. Er zijn veel situaties te bedenken waarin het verstandig kan zijn om je nogmaals te laten testen.

Houd er wel rekening mee dat je voor iedere test een nieuwe afspraak zal moeten maken. Bovendien betaal je ook voor iedere afspraak, tenzij dat je je bij de GGD laat testen. Bij de GGD kun je je echter niet zomaar iedere keer laten testen, tenzij dat je klachten hebt natuurlijk.

Hoe krijg ik de uitslag en hoe lang duurt dit?

Het hoeft niet lang te duren voordat je de uitslag van de test krijgt. Je hebt de uitslag namelijk al binnen 15 minuten. Als je bedenkt dat het bij de GGD teststraten 24 tot 48 uur duurt voordat de uitslag bekend is, is een kwartier zeker indrukwekkend. De uitslag krijg je per mail of in sommige gevallen nog ter plekke. Omdat de test zo snel is gedaan, kan er soms gewoon gewacht worden! Bij de GGD ontvang je de uitslag van de test per mail of per brief. Dat is afhankelijk van hoe je de testafspraak gemaakt hebt.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens na de test?

Na de test hoef jij je over je privacy absoluut geen zorgen te maken. In Nederland heb je namelijk een privacywet. Daardoor hoef je niet bang te zijn dat je gegevens zomaar gedeeld worden. Bij de teststraten wordt er veel rekening gehouden met jouw privacy. Je gegevens worden niet verkocht aan derden. Wel worden positieve uitslagen met de GGD gedeeld. De GGD is dan in staat om jou een brief met informatie toe te sturen. Zo weet je precies wat je moet doen nu je een positieve testuitslag hebt. Verder gebeurt er dus niets met je persoonsgegevens. Dat is dus iets waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

Ik ben te ziek / fysiek niet in staat om naar de testlocatie te komen, wat nu?

Ben je te ziek om naar de teststraat te komen? Dan is het belangrijk dat je de huisarts belt. Bij zeer ernstige klachten kun je het best 112 bellen. Zo krijg je alsnog de nodige hulp. Om getest te worden kun je ook contact opnemen met het callcenter van de GGD. Er kunnen dan specialisten richting jouw locatie worden gestuurd. Op die manier kun je alsnog getest worden, maar dan in je eigen woning. Je kunt dus ook de nodige hulp krijgen als je te ziek bent om naar een teststraat te komen.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Voor meer informatie over de teststraten, kun je deze website eens goed doornemen. Ook op de website van de GGD vind je veel informatie. Wil je algemene informatie over de tests en over het coronavirus? Dan raden we je aan om eens op de website van het RIVM te kijken. Daar lees je ontzettend veel algemene informatie over het coronavirus. De maatregelen die op het moment gelden vind je op de website van de Rijksoverheid. Voor de nieuwste maatregelen kun je ook de persconferenties volgen. Zo weet je precies aan welke maatregelen je je moet houden. Zo voorkom je dat het virus zich verder verspreidt en voorkom je bovendien ook een boete.

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Op dit moment hoge kortingen: Bestel Vandaag je test!☝
Scroll naar top