Tarieven Sneltest en PCR-test met Reisdocument
☝Tijdelijk korting, Boek Vandaag je coronatest!☝
Coronatest locatie Lansingerland

Coronatest locatie Lansingerland

In geheel Nederland zijn er corona test locaties beschikbaar. In Lansingerland is er besloten grootschalig te testen doordat er een uitbraak was van het Britse variant virus op een basisschool. Daaruit blijkt dat kinderen en volwassenen iets meer milde klachten ervaren dan met de ‘gewone’ virusvariant. Ook blijken ze het iets meer te verspreiden, aldus het Erasmus MC en de GGD.

Alle inwoners en huisgezinnen werden opgeroepen om zich zo snel mogelijk te laten testen voor een coronatest – met of zonder klachten. Zo konden ze zien in hoeverre er een verspreiding was van de gevreesde Britse variant in Nederland. Er is besloten een grootschalig onderzoek te starten in Lansingerland. Er bleek namelijk een grote uitbraak te zijn geweest op een basisschool.

Zijn kinderen dan toch besmettelijker dan we dachten?

Uit het onderzoek van het Eramus MC en de GGD blijkt dat kinderen het virus toch iets meer verspreiden dan het ‘gewone’ virus. Ook blijken de kinderen ook meer last te hebben van milde klachten, wat eerst niet het geval was. Vanuit de GGD blijkt dat kinderen een iets grotere rol dus kunnen spelen in het verspreiden van het virus dan eerst werd gedacht.

1 procent van de inwoners van Lansingerland

Bij het onderzoek waren 63 procent van de inwoners bereid om een corona sneltest af te nemen. Daaruit bleek dat 1 procent van de inwoners positief getest waren. Daaruit bleek 6 procent van de inwoners de Britse Variant te hebben. Veel lager dan gedacht. Het virus leek zich ook iets meer verspreid te hebben binnen het gezin. Het gaat respectievelijk om 44 procent ten opzichte van 33 procent bij de ‘gewone’ virus. Daaruit bleek dat uit een huisgezin van minstens twee personen het kind vaker de reden bleek te zijn van de besmetting bij alle gezinsleden.

1 procent van de inwoners van Lansingerland

Opluchting van tempering Britse corona variant

Het goede nieuws is dat er veel minder besmettingen hebben plaatsgevonden van het Britse variant na de uitbraak. Dat blijkt uit het rioolonderzoek die heeft plaatsgevonden. Het Erasmus MC en de GGD geven aan dat dit komt omdat de inwoners van Langsingerland het erg belangrijk vonden om zich te laten testen met een coronatest, omdat ze zich aan de maatregelen hebben gehouden en door het snelle sluiten van de scholen.

Prijzen PCR coronatest met COVID reiscertificaat
☝Bespaar met korting, Boek Vandaag je pcr-test!☝
Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Op dit moment hoge kortingen: Bestel Vandaag je test!☝
Scroll naar top