Tarieven Sneltest en PCR-test met Reisdocument
☝Tijdelijk korting, Boek Vandaag je coronatest!☝
action dordrecht sneltest

Antigeen zelftest van de Action Dordrecht

De coronapandemie duurt nu al een tijdje en zal voorlopig ook nog niet voorbij zijn. Om te zorgen dat je anderen niet besmet en er snel bij bent als je corona hebt, kunt je een covid zelftest doen. Deze testen in veel (online) winkels te krijgen waaronder bij de Action. De zelftest is een toegankelijk alternatief voor de GGD teststraat, daar kan het namelijk erg druk worden rondom de feestdagen.

Controversie

Dordrecht lockdown regels

De Action was een van de eerste winkels waar je goedkoop en laagdrempelig een zelftest kon kopen in april 2021. De reacties hierop waren niet altijd even enthousiast. Veel mensen maakten de opmerking dat ze nooit een zelftest zouden kopen omdat ze niet in corona geloven. Andere mensen vonden juist dat de test voor iedereen in Nederland gratis zou moeten zijn, hoewel de prijs van de test bij de Action met €2,49 een van de goedkoopste is in heel Nederland. Feit blijft dat ondanks deze commentaren de zelftest van de Action bijna continu uitverkocht is en dat je er daarom per persoon maximaal 10 per keer mag kopen. 

Kies je voor de GGD of een commerciële teststraat?

Acon Flowflex zelftest

Action verkoopt maar 1 soort zelftest, de ACON Flowflex™ SARS-CoV-2 Antigeen test die per stuk verkocht word. Deze test is een van de meest verkochte en gebruikte testen op de markt. De test is 97,5% gevoelig en heeft een specificiteit van 99,5%. Bovendien is de test goedgekeurd door het RIVM en heeft een CE-markering. Een CE-markering krijgt een product alleen als het voldoet aan de Europese wetgeving. 

De verpakking:

In het doosje vind je de volgende dingen:

Prijzen PCR coronatest met COVID reiscertificaat
☝Bespaar met korting, Boek Vandaag je pcr-test!☝
 • Een teststrip 
 • Een buisje gevuld met vloeistof
 • Druppeldop
 • Een houder voor het buisje
 • Een lang wattenstaafje
 • Een Nederlandse gebruiksaanwijzing 

Hoe het werkt 

Voordat je de test bij jezelf afneemt moet je controleren of het doosje en de individuele verpakkingen in het doosje nog intact zijn. Bovendien is het verstandig om de houdbaarheidsdatum te controleren. Zie je dat iets afwijkt dan kun je de test niet meer gebruiken. Na de controle moet je goed je neus snuiten en je handen wassen. Haal daarna de gebruiksaanwijzing uit de verpakking en lees die goed door. Daarna doe je het volgende: 

 1. Haal het lange wattenstaafje uit de steriele verpakking en breng aan in je neus tot een diepte van ongeveer 2 cm. 
 2. Draai het wattenstaafje 5 keer rond en herhaal deze stap nogmaals in het andere neusgat. 
 3. Open het buisje, draai het wattenstaafje er 30 seconden in rond en daarna nogmaals vijf keer terwijl je erin knijpt. 
 4. Sluit het buisje af met de druppeldop en druppel 4 druppels op de teststrip waar de letter S staat. 
 5. Na 15 minuten en tot 30 minuten kun je de testuitslag aflezen. 

Testuitslag

Als het streepje bij C niet van kleur verandert, is de corona test Dordrecht niet geldig. Is C gekleurd en kleurt het streepje bij T ook, dan is de test positief en heb je waarschijnlijk corona. Is C gekleurd maar T niet, dan heb je geen corona. 

Tarieven PCR-testen met Reiscertificaat
☝Op dit moment hoge kortingen: Bestel Vandaag je test!☝
Scroll naar top